De vereniging
Schietsportvereniging “De Kleine Wereld” is opgericht in 1994 door een aantal mensen met een grote belangstelling voor de schietsport. Het aantal leden varieert en is op dit moment ongeveer 65. De vereniging bestaat zowel uit heren als dames en vertegenwoordigd alle leeftijdscategorieën.
De vereniging is aangesloten bij de KNSA (Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie). Bij de KNSA zijn ongeveer 801 verenigingen aangesloten met meer dan 42.000 sportschutters.
 
Doel
Doelstelling van de vereniging is om op een leuke en ontspannen manier de schietsport te beleven. Voor de jeugd (onder 16) is er de mogelijkheid om te schieten met luchtdrukwapens. Op de vereniging zijn luchtdrukwapens beschikbaar. De schietbaan is geopend op woensdag- en donderdagavond van 19:00 – 22:00 uur en op de zaterdagmiddag van 14:00 – 17:00 uur.
 
Locatie
Het café de Halte te Niekerk is de thuisbasis van SSV De Kleine Wereld. De vereniging huurt daar de schietbanen. De vier schietbanen zijn gekeurd door het Ministerie van Defensie en geschikt voor KNSA disciplines KKG, KKK, KKP, KKR, GKG, GKK, GKP en GKR. De schietschijven zijn elektronisch te bedienen op 10, 12 en 25 meter afstand. Aanvullend huurt de vereninging vijf keer per jaar de schietbaan in Spijk. In Spijk kan worden geschoten op 25, 50 en 100 meter.
 
Kennismaken
Wilt u kennismaken met deze relatief onbekende tak van de sport, dan kunt u contact opnemen met de secretaris van de vereniging. Nadat u met de secretaris een afspraak heeft gemaakt, kunt u onder begeleiding vrijblijvend kennismaken met onze vereniging. Tijdens de kennismaking krijgt u dan van ons verdere informatie welke van toepassing is om aspirant te worden van onze vereniging.